3 Aralık 2014 Çarşamba

Peynirli Acılı

peynirli acılı
   Acılı ile ilgili bildiğiniz bütün tarifleri unutun.Çünkü bu acılı diğer acılılardan çok farklı ve bence bu değişik tarifi bir an önce yapmalı ve yemelisiniz.Yerken zamanın durmasını isteyeceğiniz, hiç bitmesin diyeceğiniz şahane bir tat...Afiyet olsun.
Malzemeler : 

  • 1 Kalıp Peynir
  • 5 Kaşık Domates Salçası
  • 4 Diş Sarımsak
  • Sıvı Yağ
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Ceviz İçi
Hazırlanışı : 
Sarımsaklarımızı rendeleyip, cevizlerimizi eziyoruz.Daha sonra peynirimizi de çatal yardımıyla eziyoruz.Ezdiğimiz peynirimize geriye kalan malzemelerimizi de koyup (ceviz içi ve sarımsaklarımız da dahil) karıştırıyoruz.Karışımımıza biraz sıvı yağ döktükten sonra tekrar karıştırıyoruz.Acılımızın üzerini ceviz ile süslüyoruz.(Baharatları damak zevkinize göre koymanız için herhangi bir ölçü yazmadım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder