4 Aralık 2014 Perşembe

Kıymalı Börek

kıymalı börek
   Kıymalı börek, herhalde kimsenin hayır diyemeyeceği enfes tariflerden biridir.Bu güzel lezzeti hepimiz kolayca yapabileceğimiz için özel günlerimizin kurtarıcılarındandır diyebilirim.Arkadaşlarınızın, dostlarınızın, akrabalarınızın da tatmasını isteyeceğiniz kıymalı böreği eğlenerek yapmanız ve afiyetle yemeniz dileğiyle...
Malzemeler

  • 1 Kg (6Adet) Yufka 
  • Yarım Kg Kıyma
  • 3 Adet Soğan (Orta Boy)
  • 3 Adet Sivribiber
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Su
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Çörek otu
Hazırlanışı
Kıymalı böreğimizi yapmaya bir miktar sıvı yağ da kıymamızı, rendelediğimiz soğanımızı ve doğradığımız sivribiberlerimizi kavurarak başlıyoruz.İç harcımız olacak bu malzemelere tuz, pulbiber ve karabiber döküyoruz.Daha sonra bir su bardağı suya yarım çay bardağı sıvı yağ ve yumurtanın beyazını koyup karıştırıyoruz.Yağladığımız tepsimize ilk yufkamızı seriyoruz (kenarları dışarıda kalacak şekilde) ve su - sıvı yağ karışımımızı yufkamıza sürüyoruz.2. Yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz ve her iki yufkayı büzdürerek (kenarlarının dışarı gelmemesi için) 1. yufkamızın üzerine seriyoruz ve tekrar su - sıvıyağ karışımımızdan sürüyoruz.3. Yufkamızı da ikiye bölüp 2. yufkamızın üzerine seriyoruz.Bu kata hazırladığımız kıymalı harcı dökerek yayıyoruz.(İsteğe bağlı olarak bu kata su - sıvı yağ karışımından sürülmeyebilir.)4. ve 5. yufkalarımıza da aynı işlemi uyguluyoruz.Daha sonra son yufkamızı serip, en alt kattaki yufkamızın tepsininin kenarlarından sarkan kısmını böreğimizin üzerine kapatıyoruz.Yumurtamızın sarısına biraz süt ve sıvı yağ koyup böreğimizin en üstüne sürüyor çörek otu serpiyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 180C' de pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder