2 Aralık 2014 Salı

Kesme Baklava

kesme baklava
   İşte tatlıların sultanı, bayramların vazgeçilmezi, ağızlarda lokum gibi dağılan baklava tarifi.Ancak bu tarif klasik tariflerden değil.Bu yüzden bayramı beklemeyin ve bu enfes tadı hemen not alın, en kısa sürede  de deneyin.Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun.
Malzemeler

  • 1 Paket ( 1 Kilogramlık) Baklavalık Yufka
  • 200 Gram Tereyağı
  • Toz Antep Fıstığı
  • Ceviz İçi
     Şerbeti için :   

  • 2 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • Limon

Hazırlanışı
Tatlımızı yapmaya tereyağını eriterek başlıyoruz.Daha sonra baklavalık yufkamızın yarısını alıp rulo haline getiriyoruz ve yufkamızı çok ince bir şekilde doğruyoruz.Kalan diğer yufkamızada aynı işlemi uyguluyoruz.Doğradığımız bütün yufkaları elimizle hafifçe karıştırıyoruz.Eriyen tereyağını doğradığımız yufkalarımızın üzerine döküyoruz ve yufkalarımızı elimizle tekrar karıştırarak tüm yufkaların yağ ile buluşmasını sağlıyoruz.Sonra tepsimizi yağlıyoruz ve yağlanan yufkalarımızın yarısını tepsiye yayarak elimizle bastırıyoruz.Ortada kalacak bu kısma toz antep fıstığını ve dövülmüş ceviz içini koyuyoruz.Üstüne de tekrar kalan yufkalarımızı koyuyoruz.Baklavamımızı elimizle bastırarak düzeltiyoruz.Tatlımızı önceden ısıtılmış fırında 180C' de pişiriyoruz.Tatlımız pişerken 2 su bardağı suya koyduğumuz 4 su bardağı toz şeker ve bir kaç damla limon suyunu kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz.Pişen tatlımızın üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve toz antep fıstığı ile ceviz içi serpiştiriyoruz.

2 yorum: