Malzemeler :
Keki için :
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı İrmik
- Yarım Su Bardağı Haşhaş
- Yarım Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Adet Yumurta
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Paket Krem Şanti
Kekimizin iyi kabarması için ilk iş olarak yumurta ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz.Çırptığımız yumurta ve toz şekere süt ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çırpma işlemi bittikten sonra unumuzu da koyup karıştırıyoruz.Karışımımıza en son olarak irmik, haşhaş ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.Margarin ile yağladığımız tepsimize ya da borcamımıza kekimizi döküyoruz.(Tepsi ya da borcam çok büyük olmazsa iyi olur.)Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 180C' de pişiriyoruz.Kekimiz pişerken de, iki su bardağı suya koyduğumuz iki su bardağı toz şekerimizi kaynatıp şerbetimizi hazırlıyoruz.Kekimiz piştikten sonra üzerini çatal ya da kürdan yardımıyla birçok yerden deliyoruz.(Şerbetini daha iyi çekmesi için.)Şerbetimiz ılıdıktan sonra, yine ılımış olan kekimizin üzerine döküyoruz.En son iki su bardağı soğuk süte, iki paket krem şantiyi boşaltıp köpürene kadar çırpıyoruz.(Mikserimiz varsa işlemimiz daha kısa sürecektir.)Hazırlanan krem şantiyi de soğuyan kekimizin üzerine sürüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder