Malzemeler :
- 200 Gram Margarin (Oda sıcaklığında)
- 3 Su Bardağı Un
- 2,5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Kahve Fincanı Ceviz İçi
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 2 Adet Elma
Elmalarımızı soyup, rendeliyoruz.Bir tavada elmalarımızı ve toz şekerimizi orta ateşte 15 dakika kadar pişiriyoruz.Pişirdiğimiz iç harcımıza ezdiğimiz cevizimizi ve tarçınımızı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra kabartma tozu ve unumuzu birlikte tezgaha eleyip ortasını açıyoruz.Unumuzun ortasında açtığımız boşluğa margarin, yoğurt ve pudra şekerimizi koyup unla karıştırıyoruz.Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız hamurumuzu avucumuzun içinde düzleştiriyoruz.Düzleştirdiğimiz hamurumuzun altını ve üstünü hafif unlayarak oklavayla açıyoruz.(Çok büyük olmayacak şekilde.)Daha sonra hamurumuzun herhangi bir köşesini bıçakla sağ ve sol taraf olmak üzere kesiyoruz.(Hamurumuzun bir köşesinin üçgen olması için.)Sonra hazırladığımız iç harcı hamurumuzun geniş kısmına koyup sarıyoruz.Hamurumuz bitene kadar işlemimize devam ediyoruz.Yağladığımız fırın tepsimize pastalarımızın üçgen kısımları üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz ve önceden 180C' de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Pişen elmalı pastalarımızı isteğe göre pudra şekeri ile de servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder