Mayalı Peynirli Poğaça
Yapımı kolay,ağızlarda lokum gibi dağılan, yiyenin tekrar tekrar isteyeceği enfes bir lezzet...Konuklarınıza huzurla sunabileceğiniz, yiyenlere tarifini vermekten bunalacağınız bu tadı hemen not etmenizi ve en kısa sürede yapıp afiyetle yemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler :
- 1 Kalıp Peynir
- Maydanoz
- 3,5 Su Bardağı Un
- 3 Çay Bardağı Süt (Ilık)
- 1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 2 Adet Yumurta
- Yarım Paket Yaş Maya
- Pulbiber
- Çörek Otu
Hazırlanışı : Ilıtılmış 3 çay bardağı sütü, yumurtanın beyazını, yaş mayayı, sıvı yağı, tuzu ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırıyoruz.Karışımımıza elediğimiz unumuzu da ilave edip yoğurmaya başlıyoruz ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzun üzerini bir bezle kapatıp 15 - 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ve hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz.Ezdiğimiz peynirimize ince kıylımış maydanozumuzu ve pulbiberimizi ekleyip karıştırıyoruz.Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içi ile bastırıp düzleştiriyoruz ve ortasına peynirli harcımızdan koyup hamurumuzun iki ucunu birleştirip kapatıyoruz.Daha sonra hamurumuzu avucumuzun içinde yuvarlıyoruz.Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz.Yağladığımız tepsimize, üzerine yumurtanın sarısını sürdüğümüz ve çörek otu serptiğimiz poğaçalarımızı yerleştiriyoruz ve önceden 180C' de ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder