Malzemeler :
- 5 Adet Patates
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 4 Diş Sarımsak
- Sıvı Yağ
- Pulbiber
- Tuz
Hazırlanışı :
Tarifimize patateslerimizi haşlayarak başlıyoruz.Patateslerimiz haşlanırken de ayrı bir tavaya koyduğumuz az sıvı yağ da salçamızı kavuruyoruz.Patateslerimiz haşlandıktan sonra iyice eziyoruz ve kavrulmuş salça, dövülmüş sarımsak, pulbiber ve tuzla güzelce karıştırıyoruz.Bir fincanın içini de sıvı yağ ile yağlıyoruz ve patatesli karışımımızdan içine koyup, kaşıkla patatesimize bastırıyoruz.Sonra fincanımızı ters çevirip patatesimizi top şeklinde çıkartıyoruz.Aynı işlemi patates karışımımız bitene kadar tekrarlıyoruz.Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder